Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
tovább
Fokhagymás nyúlcomb
Hozzávalók 4 személyre: 4 hátsó házinyúlcomb, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors.
tovább
Almás-hagymás nyúlmáj
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg házinyúlmáj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 közepes fej hagyma, 2 savanykás alma, 1 dl tejföl, 1 teáskanál majoránna, ízlést szerint frissen őrölt fekete bors és só.
tovább
Fűszeres sült nyúl
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg házinyúllapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 5 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött fehér bors, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
tovább
Kapribogyós nyúllapocka
Hozzávalók 4 személyre:75 dkg házinyúllapocka,10 dkg füstölt szalonna,2 dl tejföl, 1 citrom,1 zöldpaprika,1 nagy csokor petrezselyemzöld,1 fiola kapribogyó,4 gerezd fokhagyma,1 teáskanál burgonyaliszt
tovább
Meggyes nyúlgerinc
Hozzávalók 4 személyre: 2 házinyúlgerinc, 20 dkg kimagozott meggy, 2 1/2 dl száraz vörös bor, 5 dkg vaj, 1/2 citrom reszelt héja, 1 evőkanál olaj, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj, őrölt gyömbér és
tovább
Mustáros nyúl
Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 8 evőkanál erős mustár, 6 vékony szelet füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 evőkanál fehér bor, 1 evőkanál vaj, néhány tárkonylevél, 1 késhegynyi cayenni bors
tovább
Nyúlcomb provanszi módra
Hozzávalók 4 személyre: 4 hátsó házinyúlcomb, 4 dl száraz fehér bor, 4 nagy paradicsom, 12 szem kimagozott, fekete olajbogyó, 4 apróra vágott szardella (vagy ringli), 2 evőkanál olívaolaj,
tovább
Nyúlcomb tárkonyos mártásban
Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg házinyúllapocka, 1 db, vékony karikákra vágott, piros színű paprika, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 finomra vágott apró hagyma, 4-6 friss tárkonylevél,
tovább
Nyúlgerinc tormás áfonyaszósszal
Hozzávalók 4 személyre: 2 házinyúlgerinc, 2 1/2 dl vörös bor, 10 dkg zellergumó, 1 sárgarépa, 1 kis szál póréhagyma, 5 evőkanál olaj, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 babérlevél, 10 szem borókabogyó,
tovább
Nyúlhúsos palacsinta áfonyamártással
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg nyers, darált nyúl apróhús (nyúllapockából), 12 sós, töltetlen palacsinta, 1 fej vöröshagyma, 1/2 dl fehér bor, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál kakukkfű, 2 szem összetört
tovább
Nyúlmájpuding kaprimártással
Hozzávalók 4-6 személyre: a pudinghoz 50 dkg nyúlmáj, 20 dkg füstölt szalonna, 1 1/2 dl tejben megáztatott 15 dkg zsemlemorzsa, 3 tojás, 1 dl tejföl, fél fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj,
tovább
Nyúlpaprikás különlegesen
Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 3 dl vörösbor, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, diónyi zellergumó, 1 gerezd fokhagyma,
tovább
Sajtbundás nyúlcomb
Hozzávalók: 4 hátsó házinyúlcomb, 15 dkg reszelt sajt, 4 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál finomliszt, 1 tojás sárgája, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió,
tovább
Tejszínes nyúlgerinc francia módra
Hozzávalók 4 személyre: 2 nyúlgerinc, 4 dkg vaj, 6 evőkanál tejszín, 3 evőkanál fehér bor, 1 evőkanál vágott hagyma, 1 tojássárga, 1 ágacska kakukkfű, 2 teáskanál csíkokra vágott bazsalikomlevél,
tovább
Tepsis nyúl
Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 75 dkg burgonya, 3 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 evőkanál liszt, 1 púpozott evőkanál vegeta,
tovább
Tűzött nyúlmáj
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg házinyúlmáj, 8 szelet bacon (császárszalonna), 5 dkg juhtúró, 1-1 teáskanál majoránna és mustár, ízlés szerint frissen őrölt fekete bors.
tovább
Vadas nyúlgerinc
Hozzávalók 4 személyre: 2 házinyúlgerinc, 25 dkg vegyes leveszöldség, 2 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 citrom, 4 evőkanál olaj, 2 csapott evőkanál cukor,
tovább
Zsályás nyúltekercs
Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 2 zsemle vagy 2 szelet fehérkenyér, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor friss zsályalevél, 1 csokor petrezselyem, 1 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só,
tovább
Zöldséges nyúlragu
Hozzávalók 4 személyre: 1 db házinyúl, 2 dl tejszín, 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 2 szál szárzeller, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor zellerzöld, 1 csokor bazsalikom, 3 evőkanál olivaolaj, só,
tovább
Rizottó sajtkehelyben
Hozzávalók 4 személyre /8 sajtkehelyhez/: 300 gr reszelt parmezán sajt, a formákhoz kevés olivaolaj A rizottóhoz: 400 g kicsontozott nyúlhús, 3 dl húsleves, 200 g csiperkegomba, esetleg vargánya,
tovább
Aszaltszilvás nyúltekercs
Hozzávalók 4 személyre: 1 egész házinyúl, 150 g magozott aszalt szilva, 2 zsemle /vagy 2 szelet fehérkenyér/, 1 csokor petrezselyem, 1 dl tejszín, 3 evőkanál olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma,
tovább
Rakott nyúlcomb
Hozzávalók 4 személyre: 4 db kicsontozott nyúlcomb, 4 szem kemény paradicsom, 200 g füstölt mozzarella, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, bors, zsálya, a sütéshez olaj.
tovább
Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával