2 apróra vágott fokhagymagerezd, 2 ágacska kakukkfű, 2 ágacska rozmaring, ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors.
Előkészítése: a nyúlcombokat sóval és borssal meghintem. A sütőt 200 fokra előmelegítem. Közben a paradicsomok héját lehúzom, magjait eltávolítom, majd a húsát darabokra vágom. Az olívabogyókat félbevágom. Az olajat pároló edénybe öntöm.
Elkészítése: Az olajon a húsdarabok mindkét oldalát megpirítom. Rászórom a fokhagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd a borral meglocsolom. Befedve a sütőbe tolom, és 15-20 percig párolom. A halat, a paradicsomot valamint az olívabogyót hozzáadom, és az egészet összekeverem. Kb. 10 percig fedetlenül sütöm, közben saját levével locsolgatom. A húst az edényből kivéve néhány percig pihentetem. A mártást erős tűzön beforralom. A húst a csontról kis szeletekben levágom, és előmelegített tálra téve, a mártással megöntözöm.
Megjegyzés: francia kenyérrel a legfinomabb.
Tipp: Ha egész nyulat vásároltak, nemcsak a combjait, hanem a gerincét is érdemes ily módon készíteni. A megmaradó apróhúsból főzzenek levest vagy ragut.