Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Nyúlcomb provanszi módra


Hozzávalók 4 személyre: 4 hátsó házinyúlcomb, 4 dl száraz fehér bor, 4 nagy paradicsom, 12 szem kimagozott, fekete olajbogyó, 4 apróra vágott szardella (vagy ringli), 2 evőkanál olívaolaj,

2 apróra vágott fokhagymagerezd, 2 ágacska kakukkfű, 2 ágacska rozmaring, ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors.

Előkészítése: a nyúlcombokat sóval és borssal meghintem. A sütőt 200 fokra előmelegítem. Közben a paradicsomok héját lehúzom, magjait eltávolítom, majd a húsát darabokra vágom. Az olívabogyókat félbevágom. Az olajat pároló edénybe öntöm.

Elkészítése:
Az olajon a húsdarabok mindkét oldalát megpirítom. Rászórom a fokhagymát, a rozmaringot és a kakukkfüvet, majd a borral meglocsolom. Befedve a sütőbe tolom, és 15-20 percig párolom. A halat, a paradicsomot valamint az olívabogyót hozzáadom, és az egészet összekeverem. Kb. 10 percig fedetlenül sütöm, közben saját levével locsolgatom. A húst az edényből kivéve néhány percig pihentetem. A mártást erős tűzön beforralom. A húst a csontról kis szeletekben levágom, és előmelegített tálra téve, a mártással megöntözöm.

Megjegyzés: francia kenyérrel a legfinomabb.

Tipp: Ha egész nyulat vásároltak, nemcsak a combjait, hanem a gerincét is érdemes ily módon készíteni. A megmaradó apróhúsból főzzenek levest vagy ragut.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával