6 szem fekete bors, ízlés szerint só, a mártáshoz 2 evőkanál torma (ecetes torma), 2 evőkanál friss vagy mélyhűtött áfonya, 5 dkg hideg vaj, 2 cl gin, 2 cl édes vörös bor, csipetnyi só.
Előkészítése: A nyúlgerinceket lehártyázom, a filét a csontról leválasztom. A zöldségeket megmosom, letisztítom, és kis kockára darabolom. 3 evőkanál felforrósított olajon az összes csontot jó barnára pirítom, majd a zöldséget hozzáadva, együtt pirítom tovább. A paradicsompürét is belekeverem. a borral és fél liter vízzel felöntöm, majd megfűszerezem. Felforralom, és közepes tűzön, fedetlenül, kb. negyedére beforralom.
Elkészítése: A zöldséges csontleves finom szitán átszűröm, és lábosba öntöm. Ráöntöm a gint és a vörös bort, majd belekeverem a tormát és az áfonyát. Néhány percig főzöm, ezután a tűzről lehúzom. A hideg vajat habverővel apránként a forró mártásba keverem. A húst sóval és borssal fűszerezem, olajjal bekenem, és az előmelegített grillsütőben mindkét oldalát erős tűzön megsütöm. A húst tűzálló tálra helyezem, majd szeletekre vágom. A mártással tálalom.
Tipp: Azzal a vörös borral kínálom, amit az étel készítéséhez használtam.