Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Nyúlgerinc tormás áfonyaszósszal


Hozzávalók 4 személyre: 2 házinyúlgerinc, 2 1/2 dl vörös bor, 10 dkg zellergumó, 1 sárgarépa, 1 kis szál póréhagyma, 5 evőkanál olaj, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 babérlevél, 10 szem borókabogyó,

6 szem fekete bors, ízlés szerint só, a mártáshoz 2 evőkanál torma (ecetes torma), 2 evőkanál friss vagy mélyhűtött áfonya, 5 dkg hideg vaj, 2 cl gin, 2 cl édes vörös bor, csipetnyi só.

Előkészítése: A nyúlgerinceket lehártyázom, a filét a csontról leválasztom. A zöldségeket megmosom, letisztítom, és kis kockára darabolom. 3 evőkanál felforrósított olajon az összes csontot jó barnára pirítom, majd a zöldséget hozzáadva, együtt pirítom tovább. A paradicsompürét is belekeverem. a borral és fél liter vízzel felöntöm, majd megfűszerezem. Felforralom, és közepes tűzön, fedetlenül, kb. negyedére beforralom.

Elkészítése: A zöldséges csontleves finom szitán átszűröm, és lábosba öntöm. Ráöntöm a gint és a vörös bort, majd belekeverem a tormát és az áfonyát. Néhány percig főzöm, ezután a tűzről lehúzom. A hideg vajat habverővel apránként a forró mártásba keverem. A húst sóval és borssal fűszerezem, olajjal bekenem, és az előmelegített grillsütőben mindkét oldalát erős tűzön megsütöm. A húst tűzálló tálra helyezem, majd szeletekre vágom. A mártással tálalom.

Tipp: Azzal a vörös borral kínálom, amit az étel készítéséhez használtam.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával