Előkészítése: A nyúlmáj ereit és zsírját leszedem, majd kis darabokra vágom. A füstölt szalonnát felaprítom, és nagy serpenyőbe téve, a zsírját kisütöm. A pörcöt kiszedem és félreteszem. A hagymát tisztítás után vékony karikákra metélem. Az almákat megmosom, félbevágom, és héjastól kimagozom, majd vékony szeletekre aprítom.
Elkészítése: a hagymát a szalonnazsírra teszem, és üvegesre sütöm. Szűrőkanállal kiszedem a serpenyőből, és melegen tartom. A visszamaradt zsírra ráteszem a májdarabokat, és erős tűzön, fedő alatt, kb. 5 percig párolom, közben meghintem majoránnával. Ugyancsak kiszedem a zsírból, és félretéve, melegen tartom. Az almaszeletek következnek a serpenyőben, amelyeket erős lángon gyorsan üvegesre sütök, majd beleöntöm a tejfölt, visszateszem a szalonnapörcöt, a májat és a hagymakarikákat.
Megsózom, megborsozom, és erős lángon jól összeforralom. Mielőtt tálalná, 5 percig a fedő alatt hagyom állni.
Megjegyzés:
Párolt rizs illik hozzá a legjobban. Minél aromásabb az alma, annál jobb ízű lesz a hús leve.