Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Fokhagymás nyúlcomb


Hozzávalók 4 személyre: 4 hátsó házinyúlcomb, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors.

Előkészítése: A nyúlcombokat megmosom, leszárítom, majd megsózom és megborsozom. Mindkét oldalát lisztbe mártom.

Elkészítése: Az olajat nagy serpenyőben felforrósítom, és a combok mindkét oldalát jól átpirítom. A tejszínt ráöntöm, és az összezúzott fokhagyma felét belekeverem. Közepes tűzön, fedő alatt, kb. 25 percig párolom. A párolási ideje letelte után a fedőt leveszem, és a megmaradt fokhagymát is rátéve, addig forralom, amíg a levét el nem fövi, és csak sűrű, kevés mártás marad alatta.

Megjegyzés:
petrezselyemmel ízesített, kukoricás-mazsolás párolt rizzsel tálalom.

Tipp: fokhagyma helyett a vöröshagymával is nagyon finom. A vöröshagymát nyomják át fokhagymaprésen, a hagyma akkor adja ki legjobban az aromáját.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával