Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Fűszeres sült nyúl


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg házinyúllapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 5 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, törött fehér bors, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág

Előkészítése: A hagymát meghámozom és felkarikázom, a fokhagymát tisztítás után lapokra vágom. A húsdarabokat megsózom, megborsozom, és csipetnyi szerecsendió-virággal meghintem

Elkészítése: Megfelelő méretű tepsiben elterítem a hagymakarikákat, és egymás mellett elhelyezem rajta a húsdarabokat. Rájuk hintem a fokhagymalapokat, majd a tejföl, olaj és só keverékével meglocsolom. A tetejére szorosan, lehetőleg légmentesen alufóliát szorítok, majd az előmelegített, közepesen forró sütőben 45-50 percig közepes lángon párolom. Végül a fóliát leveszem, és kissé megpirítom a tetejét.

Megjegyzés: Az ily módon párolt-sütött hús finoman porhanyós lesz. Salátával és tetszés szerinti körettel tálalom.

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával