(vagy búzakeményítő), ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
Előkészítése: A füstölt szalonnát apróra vágom és zsírját kiolvasztom. A fokhagymát tisztítás után összezúzom. A megmosott, kicsumázott zöldpaprikát apró kockára vágom. A kapribogyó levét leszűröm. A citrom héját lereszelem, levét kicsavarom. A nyúlhúst egyforma darabokra vágom.
Elkészítése: A szalonnazsíron üvegesre fonnyasztom a fokhagymát, majd a húsdarabokat rátéve, mindkét oldalukat átsütöm. 3 dl vízzel felöntöm, és megsózom, megborsozom. Hozzáteszem a paprikakockákat, majd fedő alatt puhára párolom. Ezután a combokat a lábasból kiveszem, és melegen tartom. A visszamaradt levet a burgonyaliszttel simára kevert tejföllel besűrítem, beleöntöm a kapri levét meg a citromlevet, és hozzáadom a félbevágott kapribogyószemeket. A mártást állandó keverés közben felforralom. Végül beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet, és a húst a mártásba visszatéve, még egyszer felforralom.
Megjegyzés: Hozzáillő köret a burgonyalángos vagy a burgonyagombóc.