Nyúl terméktanács

Receptek

Citromos babéros nyúlraguleves

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg nyúllapocka, 1 csokor vegyes leveszöldség, 1 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg laskagomba, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csapott evőkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskaná
Az összes recept megtekintése» Recept küldése»
Csomagolás igény szerint

Kapribogyós nyúllapocka


Hozzávalók 4 személyre:75 dkg házinyúllapocka,10 dkg füstölt szalonna,2 dl tejföl, 1 citrom,1 zöldpaprika,1 nagy csokor petrezselyemzöld,1 fiola kapribogyó,4 gerezd fokhagyma,1 teáskanál burgonyaliszt

(vagy búzakeményítő), ízlés szerint só és őrölt fehér bors.

Előkészítése: A füstölt szalonnát apróra vágom és zsírját kiolvasztom. A fokhagymát tisztítás után összezúzom. A megmosott, kicsumázott zöldpaprikát apró kockára vágom. A kapribogyó levét leszűröm. A citrom héját lereszelem, levét kicsavarom. A nyúlhúst egyforma darabokra vágom.

Elkészítése: A szalonnazsíron üvegesre fonnyasztom a fokhagymát, majd a húsdarabokat rátéve, mindkét oldalukat átsütöm. 3 dl vízzel felöntöm, és megsózom, megborsozom. Hozzáteszem a paprikakockákat, majd fedő alatt puhára párolom. Ezután a combokat a lábasból kiveszem, és melegen tartom. A visszamaradt levet a burgonyaliszttel simára kevert tejföllel besűrítem, beleöntöm a kapri levét meg a citromlevet, és hozzáadom a félbevágott kapribogyószemeket. A mártást állandó keverés közben felforralom. Végül beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet, és a húst a mártásba visszatéve, még egyszer felforralom.

Megjegyzés: Hozzáillő köret a burgonyalángos vagy a burgonyagombóc.

 

Vissza a receptekhez

Pályázatok

Jelentkezési lapok
LEGFRISSEBB PÁLYÁZATOK:
összes pályázat
Bemutatkozó videónk
Statisztikák
Argórmarketing Centum
Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával