őrölt szegfűszeg, ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors.
Előkészítése: A nyúlgerinc hártyáit leszedem. A fűszereket összekeverem, és a húsra rászórom. Fóliával beborítom és minimum 2 órán keresztül érlelem. Az olajat és a vaj felét serpenyőben felolvasztom, majd a filét beletéve, erős tűzön mindkét oldalát megpirítom. A vörös borral lelocsolom, és felforralom.
Elkészítése: A gerincet hosszúkás tepsibe teszem, levét rálocsolom. Befedem, és az előmelegített, forró sütőben 20 percig párolom. 15 perc letelte után a meggyet is hozzáadom, és a húst saját levével meglocsolom. Ezután a húst kiemelem az edényből, és alufóliával letakarva, melegen tartom. A meggyet lyukas kanállal kiszedem a léből, és ugyancsak melegen tartom. A visszamaradt pecsenyelevet beforralom, majd a megmaradt vajat apró darabokban hozzákeverem. Közben a filét a csontról óvatosan leszedem. A húst ferdén szeletekre vágom, majd a csontra ügyesen visszahelyezem. A meggyel körberakom, és a mártást aláöntve tálalom.
Megjegyzés: burgonyalepény és zellerpüré illik hozzá.